Johanna Lumme taiteilijan luontoaiheinen öljyvärityö

New paintings for Taidekeskus Salmela

english

It is the end of March and the cold winds have finally subsided, replaced with warming rays of sun and the first sing-song of birds. Alongside the approaching Summer also the opening date 10.6.2017 of the Summer Exhibition of Art Centre Salmela is drawing closer.

I have been busy producing a whole new series of paintings for the coming exhibition and exploring both familiar and new subjects with a fresh, summery palette.

The darker hues of blue seen in the depths of lakes have remained in my work, now joined by new tones of light, rosy pink and sky blue. I have also been inspired by the strong and radiant mid day light.

I am continuing my painting series “The Pond / Lähde”, exploring the scenery and atmosphere of Finnish summer cottages. New themes to be seen in this series of paintings include wild, flourishing fields and forests. I have also been drawn to the power within this wildness: nature claiming back it’s space.

 

finnish

On maaliskuun loppu ja kuun kylmät tuulet alkavat hiljalleen tyyntyä. Niiden tilalle ovat tulleet ensimmäiset lämmittävät auringonsäteet ja lintujen laulu, lupauksena kesästä. Tulevan kesäkauden mukana myös Taidekeskus Salmelan kesänäyttelyn avajaispäivä 10.6. 2017 lähestyy.

Viimeaikoina olen työstänyt Salmelan kesänäyttelyyn uutta maalaussarjaa, aiheinani niin tutut kuin uudet luontoteemat ja paletillani raikkaat, kesäiset sävyt.

Järvien syvyyksien tummat siniset ovat säilyneet töissäni ohessaan nyt myös ruusuiset vaaleanpunaiset ja pilvettömän taivaan kirkkaansiniset. Tällä hetkellä inspiroi myös keskipäivän voimakas ja säteilevä valo.

Jatkan maalaussarjaani “The Pond / Lähde” ja suomalaisen mökkimaiseman ja tunnelman tarkastelua. Taidekeskus Salmelassa nähtävässä maalaussarjassa nähdään tämän teeman lisäksi myös runsaita, reheviä niittymaisemia ja metsiä. Villejen luontomaisemien voima kiehtoo ja maalauksissa nähdään luontoa ottamassa tilaansa takaisin.

 

johannalumme_maalaus1

johannalumme_maalaus4

johannalumme_maalaus3