Current illustration work

Current illustration work

english

One of my large-scale illustration projects, the series of childrens’ schoolbooks ‘Seikkailujen oppikirjasarja’  published by Otava,  is drawing to a close this Spring. The series of three books ranges from preschool to 2nd grade and is written by Siri Kolu.

The animal characters I have drawn have adventured together through the series, sharing many happy moments but also facing difficult themes such as bullying. Addressing all these experiences and feelings through the animal characters has been somehow very natural to me and I feel that examining situations from their point of view helps to look at things in a new way. 

Working consistently on the same characters and the world they live in has been a wonderful challenge. The years spent on illustrating the schoolbooks really gave a chance to develop the characters’ personalities, expressions and voices. It was also fun to create their world, imagining where for example the family of rabbits could live, what would a city of ants look like, where would they go to school… 

As an illustrator I am now looking forward to new challenges: reconsidering and exploring my personal, artistic approach and maybe moving from schoolbooks to children’s books… Let’s see where this all goes!

 Meanwhile you can follow my illustration work on Instagram @johannalummeillustrator !

 

 

finnish

Yksi pisimmistä kuvitusprojekteistani, lasten äidinkielen koulukirjat ‘Seikkailujen oppikirjasarja’ Otavalta, on valmistumassa tänä keväänä. Kolmen kirjan sarjaan kuuluvat kirjat ovat oppimateriaaleja eskarista kakkosluokkaan saakka ja ne on kirjoittanut Siri Kolu.

Sarjaan piirtämäni eläinhahmot ovat seikkailleet yhdessä oppikirjasarjan läpi, kokien ilon ja onnen hetkiä, mutta käsitellen myös vaikeitakin teemoja kuten kiusaamista. Näiden teemojen, tunteiden ja kokemusten käsitteleminen kuvitushahmojeni kautta on tuntunut luontevalta taiteessanikin esiintyvien eläinteemojen myötä, ja mielestäni inhimillisten tilanteiden tarkastelu eläinhahmojen näkökulmasta auttaa näkemään asioita uudella tavalla.

Pitkäjänteinen työskentely samojen hahmojen ja heidän maailmansa parissa on ollut upea ja opettavainen kokemus. Oppikirjasarjan kuvittamiseen käytetyt vuodet todella antoivat mahdollisuuden kehittää hahmojen persoonallisuuksia, ilmeitä ja “omia ääniä”. Oli myös hauskaa luoda heidän maailmansa kuvitellen missä vaikkapa kaniperhe mahtaisi asua, miltä näyttäisi muurahaisten kaupunki tai missä he kävisivät koulua.

Kuvittajana odotan innokkaasti uusia haasteita: oman taiteellisen kuvitystyöni ja tyylini pohtimista ja ehkäpä siirtymistä oppikirjoista lastenkirjakuvituksiin… Katsotaan mihin tämä kaikki johtaa!

Ajan tasalla pysyäkseen kuvitustyötäni voi seurata Instagramissa @johannalummeillustrator

 

Otava: Seikkailujen Eskari, kuvitus / illustration by Johanna Lumme

Otava: Seikkailujen Eskari, kuvitus / illustration by Johanna Lumme