Taidekeskus Salmelan kesänäyttely (video)

Taidekeskus Salmelan kesänäyttely (video)

english

Before the opening of Art Centre Salmela’s Summer Exhibition on Saturday the 10th of June I would like to share with you the time-lapse video I made while setting up the exhibition. Already back then the atmosphere was excited and expectant – and yet again the ensemble of work exhibited is a diverse and beautiful look into Finnish modern art. 

The programme of the opening day comprises viewing the exhibition, a concert at the Mäntyharju church at 13.30 (tickets can be bought in advance from Art Centre Salmela), and at 14.45 ceremonial speeches and artist introductions on the stage of Kesäheinä. 

I am taking part in the exhibition with the continued series of paintings ‘The Pond / Lähde’, exploring both familiar and new subjects with a fresh, summery palette.

The exhibition continues throughout Summer from the 11th of June until the 13th of August 2017, every day from 11 AM till 6 PM. Welcome!

Art Centre Salmela
Mäntyharjuntie 25,
52700 Mäntyharju

 

finnish

Vielä ennen Taidekeskus Salmelan kesänäyttelyn avajaisia 10.6. halusin palata näyttelyn ripustuksen tunnelmiin jakamalla kanssanne tekemäni timelapse-videon huhtikuun ripustuspäivästä. Tunnelma oli jo tuolloin odottavainen – Salmelan näyttelykokonaisuus on jälleen upea ja monipuolinen katsaus Suomalaiseen nykytaiteeseen.

Avajaispäivän ohjelmaan kuuluu ensin näyttelyn kiertelyä, klo 13.30 alkava konsertti Mäntyharjun kirkolla (liput ostettavissa ennakkoon Taidekeskus Salmelasta) ja klo 14.45 juhlapuheita ja taiteilijaesittelyjä Kesäheinän lavalla.

Olen tänä kesänä mukana jatkamallani teossarjalla The Pond / Lähde, aiheinani niin tutut kuin uudet luontoteemat ja paletillani raikkaat, kesäiset sävyt.

Maalaussarjani on esillä Postitalon sekä Ravintola Kesäheinän seinillä. Niiden lisäksi Postitalon yläkerrassa nähdään myös kaksi videoteostani: toinen maalausteni inspiraationlähteistä ja toinen maalausprosessistani.

Näyttely jatkuu kesän läpi 11.6. – 13.8.2017, joka päivä klo 11-18. Lämpimästi tervetuloa!

Taidekeskus Salmela
Mäntyharjuntie 25,
52700 Mäntyharju

Taidekeskus Salmela: Näyttelyn kokoaminen from Johanna Lumme on Vimeo.