KÖLNER LISTE 2018

KÖLNER LISTE 2018

english

Some of my paintings will be exhibited at the Kölner liste art fair in Cologne in April. It is one of the oldest European art fair events and I will be attending with Galleria Contempo, which will be the only Finnish gallery at the fair.

These paintings are an inspiration from my visit to Vallisaari, an Island nearby the shore of Helsinki. The island was used for storing weaponry of the Finnish Defence Forces in the past and it wasn’t open to the public until 2016. It’s tameless nature is highly sensitive and conserves for example many special bird species, which are protected. You can visit the island to experience the special silence, listen to the nature breath, the ocean whisper it’s quiet secrets, search for the hidden lakes. It left me with a magical summery feeling.

This painting series will be on show at the Kölner liste 2018 art fair in April. The fair’s details are below:

Kölner liste 2018
Opening 19.4.2018
Exhibition 20.4. – 21.4.2017
Gladbacher Wall 5, 50670 Cologne, Germany

 

finnish

Maalauksiani on huhtikuussa esillä Kölner liste – taidemessuilla. Kyseessä on yksi Euroopan vanhimmista taidemessutapahtumista. Osallistun messuille Galleria Contempon kanssa (helsinkiläinen galleriani), joka on messujen ainut suomalainen galleria.

Nämä maalaukset ovat tuotoksiani, joihin ammensin inspiraationi Vallisaaren retkeltä. Pitkään yleisöltä piilossa pidetty aivan Helsingin edustalla oleva saari on kuin salainen pieni maailma, kätköksissä kaupungin saasteilta ja melulta. Saaren ainutlaatuinen luonto on saanut levätä suojassa ihmisen kosketukselta. Kasvusto on saanut rehottaa villinnä ja siellä asustaa myös useita suojeltuja lintulajeja. Saarella voi nauttia hiljaisuudesta, kuulla luonnon hengittävän rauhassa sekä meren aaltojen kuiskauksia. Vallisaari kätkettyine lampineen jätti minuun jälkensä ja lähdin sieltä mieli rauhoittuneena.

Tämä maalaussarja on esillä Kölnin taidemessuilla huhtikuussa. Messujen tiedot ovat alla – Tervetuloa!

Kölner liste 2018
Avajaiset 19.4.
Messut avoinna 20.4. – 21.4.2018

Gladbacher Wall 5, 50670 Cologne, Germany