Valon ensimmäinen kosketus / The First Touch of Light at Galleria Contempo

Valon ensimmäinen kosketus / The First Touch of Light at Galleria Contempo

english

Last autumn I unveiled my first Noux-themed paintings. Back then my paintings were all about the warm red and orange hues of autumn. I was so inspired by the National Park’s landscapes that I decided to make a sequel to the series.

After a long dark and also cold winter in Finland, the first touches of light reach the the top of threes and finally the ground, a new beginning is silently born in the deep of the forest. The light gives us hope of a new summer to come.

This is what I chose to explore in my new painting series. I was also amazed by the different colors of green born in spring in contrast with the cold dark shadows, which the warmth of the sun has yet to reach.

I invite you all to join me at my exhibition this spring at Galleria Contempo, details below:

Galleria Contempo
Opening ceremony 3.5.
Exhibition 4.5. – 27.5.2018
Lönnrotinkatu 23, 00120 Helsinki

Monday closed
Tue – Fri 11 – 17
Sat – Sun 12 – 16

 

finnish

Viime syksynä julkaisin ensimmäisen Nuuksio-aiheisen teossarjani. Maalaukseni keskittyivät silloin syksyn lämpimiin ruskean ja punaisen sävyihin. Innostuin kuvaamistani maisemista niin paljon, että päätin tehdä aiheesta jatkosarjan.

Uuden sarjani inspiraation lähteenä toimivat pitkän talven jälkeiset keväiset Nuuksion retkeni. Ihailin korkeita puiden latvoja, jotka kylpivät kevään auringon ensi kosketuksessa antaen toivoa tulevasta kesästä.

Uusissa teoksissani olen keskittynyt tutkimaan valojen ja varjojen vaihtelua sekä vihreän eri sävyjen ja kevään kylmien varjojen kontrastia.

Tervetuloa Galleria Contempoon ihailemaan vehreitä metsämaisemia keväisen valon ensi kosketuksessa!

Galleria Contempo
Näyttelyavajaiset 3.5.
Näyttely avoinna 4.5. – 27.5.2018

Lönnrotinkatu 23, 00120 Helsinki

Ma suljettu
Ti – pe 11 – 17
La – su 12 – 16